En presentation av det före nu och en välkomst till 2016

Som rubriken säger är det här en presentation av det som hänt mig golfmässigt fram tills nu och vad som kommer hända i fortsättningen. Vem är då du? Jag vet faktiskt inte och tanken är väl egentligen inte att jag skriver för en läsare utan det är mer en publicerad dagbok. Varför en publicerad? Jo för jag är en mästare på att prokrastinera, skjuta saker under mattan och ”glömma bort” den där träningsplanen. Denna blogg ska alltså vara en del i att tvinga mig själv till att faktiskt göra något. Så nu kör vi det första inlägget, det kommer vara långt, utdraget och förhoppningsvis läsvärt!

Min första tid med golfen

Jag introducerades för golfen av min bror hösten 2012, han började spela och jag ansåg att det där var inget kul, man gör ju inget. Han påstod att jag var tvungen att prova innan jag uttalade mig. Vi kom ut på Fogdö golfbana, jag hade hyrklubbor, har varit såld sen dag 1… Spelade pay-and-play på hösten och blev medlem på Eskilstuna våren därpå.

Under mitt första år bodde jag på klubben, övade allt från puttning till chippning (väldigt lite range och långt spel) men mest av allt spenderade jag tiden på banan. Detta har fortsatt och mest av allt och allra helst spelar jag 18 hål.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Att idrotta utan att tävla…

Har alltid varit en idrottande människa och för mig är golfen i allra högsta grad en idrott och en idrott är inte komplett utan att jag tävlar. Jag kom igång i Juni 2014 med en premiär på Baxer Cup, vilket numera är en av få golftraditioner jag har, det är den och KM. Jag tävlade en del hcp-tävlingar och anmälde mig på hösten för första gången till KM. Då jag vid tillfället hade ca 17 i handicap var det mer på skoj, då jag inte ens trodde att jag fick anmäla mig. Hur som helst kom jag till start och låg som brukligt näst sist efter första dagens två rundor, tack vare en cutgräns på 30 och 29 anmälda fick jag även spela söndagen. Det jag dock fick med mig efter KM var att det var så jag ville tävla. Jag ville mäta mig mot golfare som spelat längre på samma villkor.Jag visste att jag inte hade en chans, men det var sporrande att bara kunna ställa upp i samma tävling som dem och kanske till och med på enstaka hål få en lika bra eller till och med bättre score.

Senare blev det ett till KM och innan 2015 hade jag nått ett handicap på 9. Jag tänkte att om jag gjorde 2015 bra kanske jag kan spela fler scratchtävlingar under 2016. Dock tog det inte många veckor innan jag upptäckte DM i början på Juni med en hcp-gräns på 8,4. Fullt nåbart tänkte jag, missade sänkningen för att klara DM:s ”kvalgräns” med minsta möjliga marginal. Behövde en birdie på Stallarholmens 18:e för att kommer under 8,4, slog inspelet i vatten och så grusades den drömmen!

Fortsatte dock spela hyfsat och till slut snubblade jag över Bråviken Open, med en hcp-gräns på 8,0 och ett eget handicap på 7,7 blev det en anmälan och några smärtsamt nervösa dagar innan jag till slut fick besked att jag skulle få vara med. Jag åkte till Norrköping och det var kanske den mest utmattande golfhelgen någonsin. Allt från inspel till logi, från var jag ska göra anmälan och hur jag ska få tag i mat. Det var 100% koncentration från fredag morgon till söndag kväll… Behöver jag nämna något om söndagens runda? 11 slag på ett par 3 och över 100 slag totalt? Något jag verkligen fick upp ögonen för efter den helgen är hur jag förbrukar min energi och att jag verkligen måste jobba på att använda den vid rätt tillfällen och att någonstans lämna utrymme för att tanka.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter en näst sista plats i Norrköping anmälde jag mig och fick startplats i Hagge Open by OVAKO. Även där slutade det på näst sista plats. Denna tävling var mer som ett träningsläger, då jag bodde endast fem minuter från banan lämnade jag inte klubben annat än för att äta och sova. Än en gång var energikonsumtionen kraftigt åsidosatt och jag gjorde vad jag för stunden kände för. Det jag tar med mig till nästa säsong är att verkligen göra en plan och hålla den. Gör en plan för fredagen, hur ska inspelet gå till osv. Första tävlingsdagen, när startar jag? Hur ska jag värma upp? Bestäm inte det lördag morgon utan planera och slösa inte värdefull energi.

Detta bildspel kräver JavaScript.

2016 och framåt

Nu kanske en kan fråga sig varför jag vill tävla scratchtävlingar om jag ändå bara kommer näst sist. För mig handlar det dock inte om placeringar utan om att skapa tävlingskänsla samt att spela på samma villkor som golfare jag vet är mycket bättre än mig. Det sporrar och får mig att vilja utvecklas och bli bättre, jag tävlar inte för att vinna hela tävlingar utan för att en helg känna att jag presterar så bra jag kan när det betyder som mest. Sen får det räcka till vad det nu räcker till resultatmässigt.

Det är alltså det den här bloggen kommer handla om. Min resa och min vardag i färden mot golftävlingar på Nordea Future Series, Oakley Tour, DM och KM. Jag kommer diskutera mål och visioner, mina planer med året och vad jag gör för att uppnå dem. Jag hoppas att det blir underhållande om det nu är någon som läser, men mest av allt hoppas jag att jag får roligt när jag gör en av de saker jag älskar mest av allt.

/Mikael

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s